Links > Politiek
A-Infos: International news about and of interest to anarchists.

Assata is in 1991 als Infowinkel gestart, en bestaat tegenwoordig uit een informatie/actiecentrum, een Autonome Boekwinkel en het blad Activist 024. We danken onze naam, letterlijk "zij die strijdt", aan Assata Shakur. Zij raakte betrokken bij de Black Panthers die opkwamen voor de rechten van de Afro-Americans in Amerika.

The Che Guevara web pages.

Even though the internet-hype might suggest otherwise, the 'net is more than a collection of Web-pages, mailboxes and chatcafes. It is also a powerful political medium and as such a subject of political struggle. The internet is a very good medium for campaigning, actions and protest voices.Contrast.org is created to stimulate these voices. It's an organisation and workspace for contra-information, and contra-expertise, on the Internet - from a radical-critical perspective.


Eat The State! is a shamelessly biased political journal. We want an end to poverty, exploitation, imperialism, militarism, racism, sexism, heterosexism, environmental destruction, television, and large ugly buildings, and we want it fucking now. We are not affiliated with any political group or party. We publish it as a not-for-profit way of sharing information, resources, opinions, and hopefully inspiring action in our community.

EuroDusNie is een anti-autoritair collectief dat verzet wil organiseren en stimuleren tegen neo-liberale uitwassen als de plannen voor een verenigd Europa.

De Fabel van de illegaal is een Leidse radicaal-linkse basisorganisatie. Wij streven naar een socialistische en feministische samenleving. Daartoe is een fundamentele omwenteling van de sociale en bezitsverhoudingen op wereldschaal noodzakelijk.


Boekhandel het Fort van Sjakoo is sinds 1977 gevestigd in het centrum van Amsterdam. Oorspronkelijk in een gekraakt woon-werkpand, op het tracÚ van een geplande snelweg dwars door de Nieuwmarkt-buurt, en sinds 1988 gelegaliseerd.
Vol enthousiasme wordt het Fort momenteel draaiende gehouden door een kollektief van zo'n tien vrijwilligers. Wij zijn er om jou te voorzien van informatie. Van het laatste nieuws tot degelijke achtergrondinformatie en geschiedenis. Een breed scala aan links-politieke en maatschappijkritische onderwerpen vult de winkel. Ook veel aandacht voor buitenlandse uitgaven, muziek en tijdschriften in verschillende talen. Kom eens kijken! Hebben we iets niet dan kunnen we het altijd voor je bestellen.

Grenzeloos is het tijdschrift van de SAP (Socialistiese Arbeiders Partij).
Wie snel toegang wil krijgen tot de artikelen die in de loop van de tijd in het blad zijn verschenen kan ze daar vinden. En wie meer informatie wil over de SAP of diens activiteiten, kan dan op deze site terecht.

Daar naast geeft de SAP via e-mail ook de Grenzeloos Nieuwsbrief uit: korte verslagen van acties, oproepen voor demonstraties, achtergrondartikelen over ontwikkelingen in binnen- en buitenland...
Boekhandel de Rooie Rat in Utrecht is de oudste linkse politieke boekhandel van Nederland. Na aanvankelijk gesitueerd te zijn onder het stadhuis verhuisde de boekwinkel in de jaren tachtig naar de huidige locatie aan de Oudegracht. In 1999 werd de winkel verbouwd en uitgebreid. De boekwinkel werd verrijkt met een uitgebreid antiquariaat, antiquariaat Het Vervolg en een Turkse sectie, Umut.

Een groot deel van het assortiment van Progressieve Boekhandel Rosa uit Groningen bestaat uit tweedehands en antiquarische boeken. Maar ook nieuwe uitgaven met een links-politiek en maatschappijkritisch karakter hebben een plekje. Elke woensdag staat Rosa met een marktkraam op de Vismarkt in Groningen. Rosa gaat er vanuit dat de omstandigheden op deze wereld getekend worden door een aantal met elkaar verweven machtstegenstellingen. Daarbij gaat het voornamelijk om de verhoudingen zwart/wit, vrouw/man, arm/rijk, kind/volwassene en natuur/mens. Om te komen tot oplossingen voor bijvoorbeeld milieuproblemen en seksisme is een ware ommekeer nodig. Rosa wil daaraan graag een steentje bijdragen.

Actiegroep T.A.A.R.T.: Tegen Autoritaire Anti-Revolutionare Types.